BF LvLVeter vs Veterloos

Het is 2022 en veterloze voetbalschoenen zijn niet langer alleen een gek experiment van de ontwerpers, zoals ze tot nu toe waren. Het begon allemaal in 2006 toen Lotto hun futuristische Zhero Gravity voetbalschoenen uitbracht, maar destijds hadden ze niet veel impact op de voetbalindustrie. Pas 10 jaar na hun release bracht adidas hun eerste veterloze schoenplaatjes uit, ACE 16+ Purecontrol genaamd, waarmee de 'veterloze' rage begon.

We zullen dan proberen de belangrijkste verschillen tussen de klassieke versies met veters en die zonder veters uit te leggen.

Veterloze voetbalschoenen

adidas is de belangrijkste speler op deze markt en heeft versies van alle huidige schoenen zonder veters. Onlangs zijn Nike, Puma en zelfs New Balance begonnen met het testen van veterloze wateren, en het is slechts een kwestie van tijd voordat ze op hetzelfde niveau zullen staan als hun concurrent met drie strepen.

Voordelen van veterloze voetbalschoenen

De meesten van ons zullen het er waarschijnlijk mee eens zijn dat veterloze voetbalschoenen een bepaalde esthetische aantrekkingskracht hebben die we niet kunnen ontkennen. Het naadloze ontwerp, niet gehinderd door klassieke bindpartners, trok zeker onze aandacht.
Naast hun uiterlijk gaat het vooral om het balgevoel. Veel professionele spelers zijn onlangs overgestapt op veterloze versies omdat ze de voorkeur geven aan die "barefoot" touch die veterschoenen niet hebben.

Nadelen van veterloze voetbalschoenen

Het grootste probleem met veterloze schoenen is dat ze niet bij iedereen perfect passen. Ieder van ons is anders en heeft een andere voetvorm. Sommige hebben smaller, andere breder en sommige hebben een hogere wreef. Afgezien van de klassieke maatvoering, is hun pasvorm universeel en daarom kunnen ze voor iemand te strak zijn of juist te los in het gebied van de wreef. Maar als dit geen probleem voor je is, dan kunnen veterloze voetbalschoenen de juiste keuze zijn.

Veterloze voetbalschoenen


Vetervoetbalschoenen

Voordelen van vetervoetbalschoenen

Klassieke voetbalschoenen met veters garanderen vooral een geweldige pasvorm. Dankzij de veters glijdt je voet niet in de schoen en schrik je dus nooit af van een snelle verandering van richting. In aanvulling, Puma heeft de "vergrendeling" van de voet naar een ander niveau gebracht met hun Future 1.4 model, dat een revolutionair vetersysteem heeft daarnaast compressieriemen die zich om je voet wikkelen. Dit garandeert dat de schoen precies past bij jouw type voet en dat alle ruimtes worden gevuld zoals het hoort. Dus je kunt niet fout gaan met de klassiekers.

Nadelen van vetervoetbalschoenen

Het "probleem" met schoenveters is strikken. Of dit als een minpuntje wordt opgevat, is zeer subjectief, aangezien we het in de vorige paragraaf als positief hebben genoemd. Ja, je zult meer tijd besteden aan het strikken van je schoenen, maar tot nu toe waren veters een normaal onderdeel van alle voetbalschoenen, dus we betwijfelen of ze iemand zo erg zullen storen.

Vetervoetbalschoenen

Conclusie

Het debat over "met of zonder veters" hangt altijd af van persoonlijke voorkeur en de vorm van je voeten. Als je een atypische voetvorm hebt, is het waarschijnlijk beter om bij klassieke schoenen te blijven.

Maar als veterloze voetbalschoenen je goed passen en je op zoek bent naar een natuurlijker balgevoel, dan is er niets aan de hand, koop bijvoorbeeld een van adidas' elite models vandaag!